Ποιος είναι ο κανόνας των 2 δευτερολέπτων που μας γλυτώνει από τρακαρίσματα

apostasi

Οι συμβουλές για μία καλύτερη οδική συμπεριφορά που φυσικά αυξάνει και την ασφάλεια στις μετακινήσεις, είναι συχνές. Οταν όμως προέρχονται από μία εταιρία παροχής οδικής βοήθειας, δηλαδή από τους ανθρώπους που κάθε μέρα βλέπουν ατυχήματα και μαθαίνουν τους λόγους για τους οποίους συνέβησαν, είναι πιο σημαντικές.

Η βρετανική εταιρεία οδικής βοήθειας GEM, συνέλεξε τους λόγους οι οποίοι οδήγησαν σε χιλιάδες ατυχήματα και μας προσφέρει μία σημαντική συμβουλή για να τα αποφύγουμε.

Τον κανόνα των δύο δευτερολέπτων!

Τι είναι; Οταν ακολουθείτε ένα όχημα, η απόστασή σας είναι συνήθως -για να μην πούμε πάντα- μικρότερη από αυτή που θα έπρεπε. Αυτό το γνωρίζουν καλά οι οδηγοί που έχουν νέα αυτοκίνητα με συστήματα αυτόματου φρεναρίσματος και διατήρησης απόστασης από το μπροστινό όχημα καθώς το σύστημα τα ρυθμίζει μόνο του.

Τι μπορούν να κάνουν λοιπόν όλοι οι υπόλοιποι; Δεν χρειάζεται να έχετε συνεχώς έναν υπολογιστή στο χέρι σας. Απλά, όταν έχετε όχημα μπροστά σας στην εθνική οδό, μαρκάρετε τη θέση του σε σχέση π.χ με μία κολώνα φωτισμού και μετρήστε τα δευτερόλεπτα μέχρι να φτάσετε εσείς την κολώνα. Αν είναι λιγότερα από 2, είστε πολύ κοντά.

apostasi

Να θυμάστε ότι τα αυτοκίνητα, όσο σύγχρονα και αν είναι, χρειάζονται αρκετά μέτρα για να φρενάρουν και ότι αν κινείστε με 110 χ.α.ω., χρειάζεστε περίπου 100 μέτρα για να ακινητοποιηθείτε (χρόνος αντίδρασης+φρενάρισμα).

Ο κανόνας των δύο δευτερολέπτων καλύπτει πλήρως τον υπολογισμό αυτής της απόστασης και σας επιτρέπει να κινείστε με ασφάλεια, όταν προσέχετε φυσικά, και όχι αν παίζετε συγχρόνως με το κινητό σας…

Δοκιμάζοντας τον κανόνα το 2 δευτερολέπτων σε διάφορες ταχύτητες, θα αποκτήσετε εξελικτικά μία αυτόματη δυνατότητα αναγνώρισης της σωστής απόστασης σε κάθε περίπτωση. Να έχετε κατά νου ότι αν βρέχει η χρονική απόσταση πρέπει να διπλασιαστεί στα 4 δεύτερα.
Πηγη

Διάβαστε την συνέχεια…