Νέο ρώσικο roadster Crimea βασισμένο σε Lada

AAsST7E

© Παρέχεται από: PROTO THEMA S.A.ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Το νέο ρώσικο roadster βασίζεται κατά 70% πάνω στο μικρό μοντέλο Lada Kalina, διαθέτοντας ένα compact αμάξωμα με διχρωμία και σχετικά μοντέρνες γραμμές, αλλά και κυρίως, με υφασμάτινη, ανοιγόμενη οροφή, η οποία αποθηκεύεται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Για την κίνησή του, το Crimea διαθέτει έναν 1.600άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης της Lada, ο οποίος αποδίδει 106 ίππους. Τα άλογα αυτά μπορεί να φαίνονται λίγα ιδίως για ένα roadster, ωστόσο λόγω του χαμηλού βάρους του αυτοκινήτου (κάτω από 900 κιλά), οι επιδόσεις δεν είναι αργές, αφού για το 0-100 χλμ./ώρα οι κατασκευαστές του υπόσχονται χρόνο 8,5 δευτερολέπτων, ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 200 χλμ./ώρα.

AAsSZI8

Η διάθεση του νέου roadster στη Ρωσία θα γίνει σε 3 διαφορετικές εκδοχές, οι οποίες θα έχουν και αντίστοιχες τιμές. Οι πρώτες δυο εκδόσεις θα διαθέτουν πιο βασικά στοιχεία εξοπλισμού και το μοτέρ που προαναφέραμε, ενώ στόχος των δημιουργών του είναι να υπάρξει και μια top έκδοση με την ονομασία «VIP», η οποία θα έχει πιο πλούσιο εξοπλισμό, αλλά και ισχυρότερο κινητήρα.

Crimea2© Παρέχεται από: PROTO THEMA S.A. Crimea2Crimea3© Παρέχεται από: PROTO THEMA S.A. Crimea3

Σε ό,τι αφορά στις τιμές του νέου μοντέλου, οι δημιουργοί του υπόσχονται ότι η αρχική τιμή θα βρίσκεται κοντά στα 650.000 ρούβλια (9.545 ευρώ). Πλέον και μετά την επίσημη παρουσίασή του, οι υπεύθυνοι από το Ρωσικό Πανεπιστήμιο σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τη μαζική παραγωγή του Crimea μέσα στους επόμενους μήνες, σε συνεννόηση πάντα με τους επενδυτές του project. Σε κάθε περίπτωση, το όλο εγχείρημά τους είναι πολύ ενδιαφέρον.

{via}

Διάβαστε την συνέχεια…