Καταγγελία αναγνώστη: “Πλήρωσα την καδένα 3 φορές πάνω απο την γνήσια”

Untitled-1

Ένα μήνυμα μας ήρθε απο αναγνώστη του autonea.gr και απο έκπληξη διαβάσαμε οτι ο αναγνώστης Κ.Πέτρος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του δαπάνησε ένα υπέρογκο ποσό για να αντικαταστήσει την καδένα χρονισμού σε ένα Volkswagen Tiguan 1.4 TSI με κωδικό κινητήρα BWK .

Θεώρησε πως έπρεπε να επισκεφθεί ένα ανεξάρτητο συνεργείο που του πρότεινε ένας φίλος του γιατί δεν ήθελε να στηρίξει τις απρόσωπες αντιπροσωπείες της Αττικής αφού όπως ο ίδιος μας είπε δεν θέλει να δίνει τα χρήματα του στους νέους αναπτυσσόμενους κολοσσούς .

Το μήνυμα όπως μας ήρθε.

 

Aγαπητό autonea.gr,

Ονομάζομαι Πέτρος Κ.  και διαβάζω καθημερινά το autonea.gr όπως και άλλα portals αυτοκινήτου και πήρα το θάρρος να στείλω και σε εσάς αφού δεν μπόρεσα να βρώ κάποια επαφή σε αντίστοιχου περιεχομένου portals.

Είμαι κάτοχος ενός Volkswagen Tiguan 1.4 TSI   με αριθμό πλαισίου WVWZZZ5ΝΖ9….

αγορασμένο αρχές του έτους 2009 και με χιλιόμετρα 137848 στο οδόμετρο.  Είμαι ο πρώτος ιδιοκτήτης του οχήματος και όπως γνωρίζετε πολλά TSI έχουν αλλάξει καδένα χρονισμού με λιγότερα χιλιόμετρα απο τα δικά μου.     Έως και σήμερα την συντηρηση του είχε αναλάβει επίσημος συνεργάτης Volkswagen (αντιπροσωπεία)  και δεν είχα κάποιο παράπονο .  Λάδι ότι χρειάζεται και εγκρίνει ο κατασκευαστής, αναλώσιμα γνήσια και στην ώρα τους  είτε χιλιομετρικά είτε χρονικά.   Δεν μπορώ να πώ οτι το κόστος ήταν υψηλό αν σκεφτεί κανείς οτι τα γνήσια είναι ακριβότερα απο τα ιμιτασιόν ή τα εμπορίου ανταλλακτικά αλλά είναι κάτι που δεν θα μπω στην διαδικασία να ψωνίσω κάτι που δεν ξέρω και δεν είμαι άνθρωπος που θα πάει με την σακούλα ανταλλακτικών σε ένα συνεργείο και θα πώ άλλαξε τα.  Νιώθω άσχημα να έχω δαπανήσει 35.000 ευρώ για ένα αυτοκίνητο και να μειώνω την αξία του για να γλιτώσω 30 και 40 ευρώ.

Όλα αυτά κατ εμέ είναι λογικά  εκτός απο την ημέρα που άρχισε να ακούγεται η καδένα χρονισμού και το λαμπάκι του κινητήρα να βγάζει σφάλμα.  Εκεί επισκέφθηκα τον επίσημο τεχνικό και μου έιπε για ένα κόστος που μου φάνηκε πραγματικά μεγάλο .Με καθησύχασε λέγοντας μου οτι τα αυτοκίνητα άνω των 8 ετών έχουν σταθερή έκπτωση.  Απάντησα οτι θα το σκεφτώ και θα κλεισω ραντεβου.

Πάμε τώρα στα ωραία..  Το απόγευμα στο γραφείο μίλησα με έναν φίλο που με ενημέρωσε οτι στις αντιπροσωπείες “κοπανάνε” και είναι για τους χαζούς και οτι εγώ δεν ανήκω σε αυτούς και θα έπρεπε να πράττω όπως στην δουλειά μου  ” με έξυπνες κινήσεις” .    Χωρίς δισταγμό ζήτησα απο τον συνεργάτημου να με πάει στο συνεργείο που συντηρούσε το όχημα του.  Να σημειωθεί οτι το συνεργείο του μέχρι τώρα δεν έχει αντιμετωπίσει βλάβες παρα μόνο αλλαγές λαδιών και σέρβις  και όπως έμαθα εκ των υστέρων τα μεγάλα προβλήματα τα στέλνει σε άλλα συνεργεία!

Φθάνοντας εκει  ο μηχανικός κατάλαβε αμέσως οτι χρειάζομαι καδένα και κέρδισε την εμπιστοσύνη μου.  Δεν είχα να υπογράψω ουτε χαρτιά ουτε διαδικαστικά που για να πω την αλήθεια με είχανε κουράσει αλλά όπως και να έχει αυτά είναι μια σύντομη συμφωνία για την επισκευή του αυτοκινήτου .

Η παραλαβή και η συμφωνία τιμής ορίστηκε σε χρόνο “ντετε” αφού ο μάστορας είπε οτι χρειάζομαι 300-400 ευρώ για να γίνει.     Σκέφτηκα αμέσως  . μισά λεφτά! Εδώ είμαστε!

Δεν θέλω να σας κουράσω .. Όταν την άλλη μέρα πήγα εκεί να παραλάβω το αυτοκίνητο ο μάστορας είχε έτοιμο το τιμολόγιο που μόνο με τιμολόγιο δεν έμοιαζε αλλά με ένα πρόχειρο χαρτί που θυμίζει τσιπουράδικο.  Εντάξει τα παιδιά δεν είναι λεφτάδες σκέφτηκα  και το αγνόησα.

Οι τιμές είναι οι παρακάτω.

fdd

Η καδένα όπως πληροφορήθηκα απο αντιπροσωπεία έχει κάτι λιγότερο απο 200 ευρώ λόγω εκπτώσεων και πηγαίνει σετ με τεντοτήρα ένα άλλο γραναζάκι όπως μου έιπανε και έχει και τον μεταβλητό που μεμονομένα έχει πολλα λεφτά!

Εδώ  πληρωσα  240 +60 + 46    = 346    και χωρίς να αλλάξει τον μεταβλητό που μου είπε έχει κοντά στα 300 !!!!!

Το καλύτερο μου άλλαξε λάδια χωρίς να με ρωτήσει ( τα είχα αλλάξε πρόσφατα)  αλλά και χωρίς να με ενημερώσει αν ήταν αναγκαίο όπως είπε!

Δεν θα πω για τα μπουζί  δεν θα πώ για τον πολλαπλασιαστή που πλήρωσα 90 ενώ ο γνήσιος έχει κάτι κοντά στα 50-60 ευρώ.

Όσο για το συνεμπλόκ είναι κάτι που ζήτησα..

Το καλύτερο…   Όλα αυτά  ειναι   +ΦΠΑ  μόλις ζήτησα απόδειξη μου έιπε ( τότε  συν φπα)  εκτός λέει αν θες να γλυτώσεις τον ΦΠΑ.

Αυτά είχα να πώ  .   Υπάρχουν και συνεργεία οργανωμένα δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν .     Απλά   ενημερώστε τον κόσμο οτι  πρέπει να παίρνουμε προκοστολόγηση σε ότι κάνουμε !  Αν ακούσετε την φράση  “ανοίγουμε και βλέπουμε” σκεφθείτε το λιγάκι παραπάνω ή ζητήστε το χειρότερο σενάριο!

 

Y. Γ  Μην ακούτε τους “φορουμάκηδες” ένας απο αυτούς με έκαψε..

Πέτρος Κ.