Η BMW i τώρα παρέχει ηλεκτροκίνηση και σε σκάφη

P90268193_highRes_bmw-i3-batteries-for

Η BMW i παραμένει στο τιμόνι της βιώσιμης καινοτομίας χάρη στην προηγμένη τεχνολογία και την ολοκληρωμένη φιλοσοφία της. Tώρα, η μπαταρία υψηλής τάσης του i3 χρησιμοποιείται όχι μόνο σε αυτοκίνητα αλλά και σε σκάφη.

Το BMW Group προμηθεύει τη Γερμανική εταιρεία Torqeedo με μπαταρίες ιόντων λιθίου από το εργοστάσιο του Dingolfing. Η κατασκευάστρια εταιρεία μηχανών θαλάσσης τις χρησιμοποιεί για αποθήκευση ενέργειας στα ηλεκτρικά της συστήματα πρόωσης υψηλών επιδόσεων Deep Blue.

Η Torqeedo ιδρύθηκε το 2005 στο Starnberg (Γερμανία) και είναι πρωτοπόρος παγκοσμίως ως προμηθευτής ηλεκτρικών και υβριδικών κινητήρων ισχύος 1-160 HP για ιστιοπλοϊκά και επαγγελματικά σκάφη όπως ferries και θαλάσσια ταξί.

Οι μπαταρίες της BMW i θα αποτελέσουν αναπόσπαστο τμήμα μιας περιβαλλοντικά συμβατής, οικονομικής και αθόρυβης εναλλακτικής λύσης έναντι των συμβατικών κινητήρων σκαφών. «Η απόφαση της Torqeedo να χρησιμοποιήσει μπαταρίες υψηλής τάσης της BMW i στο Deep Blue αποδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι μπορούμε να κατασκευάζουμε τα συστήματα κίνησης του μέλλοντος χωρίς συμβιβασμούς στις επιδόσεις, την καινοτομία και τη βιωσιμότητα», εξηγεί ο Dr Alexander Kotouc, Επικεφαλής Διαχείρισης Παραγωγής της BMW i. «Η επιτυχημένη μεταφορά της πιο σύγχρονης αυτοκινητικής τεχνολογίας σε σκάφη αναδεικνύει την αξία της ολοκληρωμένης φιλοσοφίας της BMW i».

Το BMW Group εξελίσσει και κατασκευάζει εσωτερικά μπαταρίες υψηλής τάσης για ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα. Η μπαταρία ιόντων λιθίου του BMW i3 περιλαμβάνει οκτώ μονάδες, κάθε μία από τις οποίες περιέχει 12 κυψέλες. Οι φίσες, τα καλώδια, οι αισθητήρες παρακολούθησης και το σύστημα θέρμανσης και ψύξης έχουν εξελιχθεί ειδικά για τη BMW i.

Πηγη

Διάβαστε την συνέχεια…