Η προσπέραση γίνεται πιο ασφαλής (vid.)

fortigo0

Είναι πολλές οι φορές που βρισκόμαστε κολλημένοι πίσω από ένα φορτηγό, χωρίς να μπορούμε να δούμε αν έχουμε την δυνατότητα προσπέρασης. Ο μεγάλος όγκος είναι η αιτία του κακού. Η Samsung ωστόσο ισχυρίζεται πως μπορεί να κάνει αυτή την διαδικασία πολύ πιο ασφαλή, σώζοντας ζωές.

Η ιδέα είναι σχετικά απλή αλλά κανείς μέχρι σήμερα δεν την είχε σκεφτεί. Παρουσίασε λοιπόν ένα πρωτότυπο φορτηγό, το οποίο έχει μια ασύρματη κάμερα στο εμπρός μέρος και η οποία προβάλει την εικόνα σε τέσσερις μεγάλες οθόνες που βρίσκονται στο πίσω μέρος του φορτηγού. Έτσι ο οδηγός του οχήματος που ακολουθεί έχει εικόνα για το τι γίνεται μπροστά χωρίς να ρισκάρει βγαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα. Σύμφωνα με την Samsung η κάμερα έχει την δυνατότητα προβολής ακόμα και στο απόλυτο σκοτάδι. Ωστόσο αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό είναι κατά πόσο αποτελεσματικά δουλεύει στην βροχή.

Το μεγάλο στοίχημα τώρα είναι να πάρει το σύστημα έγκριση για χρήση στον δρόμο. Η Samsung δηλώνει πως η συγκεκριμένη τεχνολογία δουλεύει και πως η συγκεκριμένη ιδέα μπορεί να σώσει τις ζωές πολλών ανθρώπων. Μένουμε να δούμε κατά πόσο αυτή η ωραία ιδέα θα προχωρήσει σε επίπεδο έγκρισης. Ακολουθεί video με την λειτουργία του συστήματος.
Πηγη

Διάβαστε την συνέχεια…