Αυτά είναι τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα του 2017 κατά τον EuroNCAP [videos]

maxresdefault

Στις επιμέρους κατηγορίες την πρωτιά κατέκτησαν:

Κατηγορία Executive: VW Arteon

Κατηγορία Μεγάλα off road: Volvo XC60

Κατηγορία Μικρά off-road: VW TRoc

Κατηγορία Σούπερ μίνι: VW Polo

Κατηγορία Μικρά MPV: Opel Crossland X

Κατηγορία Μικρά Οικογενειακά: Subaru Impreza/XV

Δείτε τα βίντεο δοκιμών

VW Arteon: Με 5 αστέρια, στο γερμανικό σεντάν απέσπασε επίδοση 96% στην προστασία ενηλίκων, 85% στην προστασία παιδιών, 85% στην προστασία πεζών, ενώ 82% ήταν η βαθμολογία που απέσπασε σε σχέση με τα συστήματα υποβοήθησης και ασφαλείας με τα οποία εξοπλίζεται.

Volvo XC60: Με 5 αστέρια, στο σουηδικό SUV απέσπασε επίδοση 98% στην προστασία ενηλίκων, 87% στην προστασία παιδιών, 76% στην προστασία πεζών, ενώ 95% ήταν η βαθμολογία που απέσπασε σε σχέση με τα συστήματα υποβοήθησης και ασφαλείας με τα οποία εξοπλίζεται.

VW TRoc: Με 5 αστέρια, στο γερμανικό μοντέλο απέσπασε επίδοση 96% στην προστασία ενηλίκων, 87% στην προστασία παιδιών, 79% στην προστασία πεζών, ενώ 71% ήταν η βαθμολογία που απέσπασε σε σχέση με τα συστήματα υποβοήθησης και ασφαλείας με τα οποία εξοπλίζεται.

VW Polo: Με 5 αστέρια, στο γερμανικό σούπερ μίνι απέσπασε επίδοση 96% στην προστασία ενηλίκων, 85% στην προστασία παιδιών, 76% στην προστασία πεζών, ενώ 59% ήταν η βαθμολογία που απέσπασε σε σχέση με τα συστήματα υποβοήθησης και ασφαλείας με τα οποία εξοπλίζεται.

Opel Crossland X: Με 5 αστέρια, στο γερμανικό crossover απέσπασε επίδοση 85% στην προστασία ενηλίκων, 84% στην προστασία παιδιών, 62% στην προστασία πεζών, ενώ 57% ήταν η βαθμολογία που απέσπασε σε σχέση με τα συστήματα υποβοήθησης και ασφαλείας με τα οποία εξοπλίζεται.

Subaru Impreza/XV: Με 5 αστέρια, στο ιαπωνικά μοντέλα απέσπασαν επίδοση 94% στην προστασία ενηλίκων, 89% στην προστασία παιδιών, 84% και 82% αντίστοιχα στην προστασία πεζών, ενώ 68% ήταν η βαθμολογία που απέσπασαν σε σχέση με τα συστήματα υποβοήθησης και ασφαλείας με τα οποία εξοπλίζεται.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, ο οργανισμός «κάλυψε» με τις δοκιμές του μέσα στο 2017 το 94% των αυτοκινήτων που πωλήθηκαν στη γηραιά ήπειρο, και συνολικά 69 διαφορετικά αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 51 ήταν εντελώς νέα. Από αυτά το 76% απέσπασε πέντε (5) αστέρια, το 17% τέσσερα (4), ενώ μόλις το 7% πήρε από τρία (3) ή και λιγότερα.

Διάβαστε την συνέχεια…